Datagedreven ondernemen en de rol van Finance hierin – webinar
Nieuws

Veel organisaties maken steeds meer gebruik van de inzichten uit data en zetten deze centraal binnen de bedrijfsvoering. Wat is de rol van Finance binnen een datagedreven onderneming?
Dat komt uitvoerig aan bod tijdens het webinar dat FrisH Specialisten organiseert op donderdag 3 juni.

Dit webinar is interessant voor jou als:
1. MKB ondernemer, over hoe datagedreven ondernemen voordelen kan brengen voor je onderneming en hoe je hier eenvoudig mee aan de slag kunt gaan.

2. MKB Finance Manager en Controller, over welke rol je kan pakken binnen een datagedreven onderneming en hoe je kunt ondersteunen bij de start van een meer datagedreven onderneming.

Dit webinar gaat in op:

 • Waarom zien en horen we steeds meer over datagedreven ondernemen?
 • Wat doet JADS, de data universiteit in Den Bosch en hoe is hun kennis en ervaring ook toegankelijk voor het MKB?
 • Hoe ga je aan de slag om van een datavraagstuk een dataoplossing te maken?
 • Hoe heeft Newco haar business model veranderd van leverancier naar kennispartner?
 • Welke kennis en competenties zijn nodig om datagedreven ondernemen vorm te geven?
 • Waarom sluit kennis er ervaring van finance medewerkers goed aan op wat nodig is voor een succesvolle beweging naar datagedreven ondernemen?
 • Wat zijn valkuilen en succesfactoren?


Sprekers:

 • Maaike Blok/Projectmanager van JADS MKB Datalab:
  Maaike zal ons meenemen in de ontwikkelingen op het gebied van data science en data analyse en hoe dit ook toegankelijke gemaakt kan worden voor het MKB. Studenten worden ingezet om MKB organisaties te helpen stappen te zetten op het gebied van datagedreven ondernemen. Zij zal enkele voorbeelden hiervan toelichten en een stappenplan bespreken om mee aan de slag te gaan.
 • Jean-Pierre Bakker/CEO van Newco Europe BV: Newco Europe BV is niet alleen groothandel in non-food assortiment op tankstations, ze zijn ook kennispartner en nemen risico’s over met hun ON360 concept. Data speelt een belangrijke rol hierin. Jean-Pierre neemt ons mee in de ontwikkeling van een nieuw businessmodel en wat succesfactoren en valkuilen hierin zijn gebleken.
 • Maaike Hapers/Manager Finance & Control: Maaike neemt ons mee in haar visie en ervaring als Business Controller/Finance Manager bij organisaties die stappen hebben gezet of willen zetten op het gebied van datagedreven ondernemen. Maaike is afgestudeerd als executive master of Finance & Control aan TIAS School for Business en Society met als afstudeer thesis: Big Data Analytics en de adviserende rol van de controller.


Host:
Dit webinar wordt georganiseerd door FrisH Specialisten. FrisH ondersteunt en adviseert MKB organisaties op het gebied van Finance & Control, HR en Recruitment. Binnen de Finance & Control discipline zien we dat veel vraagstukken waarbij wij ondersteunen een belangrijke datacomponent in zich hebben en dat er vaak ook nog meer mogelijkheden voor data analyse liggen die nog niet altijd benut worden. Wij helpen graag bij het zetten van stappen hierin en delen daarom graag onze kennis en netwerk.

Wanneer:
Donderdag 3 juni 16.00u – 17.30u

Deelname is kosteloos.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@frish-specialisten.nl

Maaike Blok – Projectmanager JADS MKB Datalab
Maaike Hapers – Manager Finance & Control S.K.S.

Solliciteer